Uusi asunto, uusi mahdollisuus

Uusi asunto, uusi mahdollisuus - Eka Raksaprojekti

Pieni jännitys oli mielessä, kun uusi asunto odotti live-tapaamista. Internetin ihmeellisen maailman kautta kaikki kuvat oli hinkattu useampaan kertaan. Toiveikkuutta oli ilmassa kuten nuorella pojalla tansseissa.

Kylmä keskiviikko 17. tammikuuta pisti liian innokkaiden katsojien näpit jäähän, kun kymmenen minuuttia odotettiin ulkona. Viimein välittäjä tuli paikalle, muutamaa minuuttia ENNEN sovittua aikaa. Vähänkö oltiin innoissaan?

 

Uusi asunto on aina uusi asunto

Vanhan sanonnan mukaan uusi on aina uusi. Sitä voitiin sanoa myös tämän kohdalla, että uusi asunto on aina uusi asunto. Tässä kohtaa tosin uusi asunto oli vielä pahasti kesken, sillä valmistumiseen oli vielä pari kuukautta aikaa. Kylpyhuone ja sauna olivat vielä pahasti kesken viimeistelyn osalta, mutta yläkerran osalta asunto oli loppusiivousta ja luovutusta vaille oleva uusi asunto. Ja kivaltahan se näytti. Todella kivalta.

Uusi asunto on siinä mielessä mielenkiintoinen kummajainen, että siinä on jotain mystistä ja hienoa. Uusi asunto ei ole vielä ollut vakavassa parisuhteessa kenenkään kanssa eikä se täten ole kokenut suruja, murheita tai iloisuutta ja onnellisuutta kenenkään kanssa. Uusi asunto on täynnä mahdollisuuksia ja tarinoita, joita ensiasuja pääsee tyhjille lehdille kirjoittamaan. Kyllä uusi asunto on aina uusi asunto.

 

No miksi ei uusi asunto kelvannut?

Tämä kyseinen uusi asunto ei kelvannut monestakin syystä. Tai no pakko sanoa, että kyllä molemmat vanhemmat tykkäsivät monistakin asioista asunnossa. Eritoten edellisen kappaleen sanoma, uusi asunto on aina uusi asunto, jäi puhuttelemaan. Lähtökohtaisesti 4 makuuhuoneen, yhtenäisen keittiö – ruokailutila – olohuone yhdistelmän korkeassa tilassa, takkahuoneen ja autohallin omaava perhe halusi lisää huoneita. Tämä uusi asunto ei pystynyt tarjoamaan lisää tilaa. Uusi asunto olisi pitänyt sisällään 148,5 neliötä, joka olisi vain 6,5 neliötä nykyistä enemmän. Uusi asunto ei tarjoaisi mitään parempaa muuta kuin uutuuden viehätyksen. Mutta me olemme naimisissa oleva perhe emmekä tarvitse asunnon osalta sellaista uutuuden jännitystä elämään, jossa ei ole mitään järkeä.

Elontie_90D_Länsi-Pakila_pohjakuva_-_eka_raksaprojekti
Uusi asunto jäi mielestämme pohjaltaan vanhan asunnon pohjan jalkoihin.

 

Uusi asunto antoi kytevän ärsykkeen

Päivän ja illan aikana Jussi ja Lili kävivät näkemäänsä ja kokemaansa läpi todella tiiviisti. Totta kai uusi asunto tarjosi sitä uutuuden viehätystä, jota vain uusi asunto voisi tehdä. Toisaalta asunto ei ollut 100 prosenttisesti molempien mieleinen ja kompromisseja pitäisi tehdä. Vanhemmat eivät saisi edelleenkään itselleen erillistä työhuonetta, jota he kovasti tarvitsivat. Asunnossa ei ollut 4 erillistä makuuhuonetta, jota kaikki tarvittiin vanhemmille, Julialle, Sofialle sekä aina kaukaa tuleville vieraille matkalaukkuineen. Vanhan asunnon pohja tarjosi kaikki muut asiat edellä olevasta lauseesta, paitsi erillisen työhuoneen. Tosin vanhassa asunnossa takkahuone, tai alakerran olohuone, kummaksi sitä nyt halusi kutsua, tarjosi toimistonurkkauksen, jossa tosin vain toinen vanhemmista pystyi tekemään töitään. Ja sitten ne paperit olivat aina levällään kuitenkin siellä, joten kun perhe, pahimmillaan vielä vieraiden kera, kokoontui alakerran olohuoneeseen katsomaan televisiota, niin työasiat olivat aina vähän niin kuin läsnä.

Mutta uusi asunto oli todellakin antanut kytevän hiilen, johon keskusteluiden lomassa alkoi tulla tuulta puolelta jos toiselta. Ainoa, kuka ei halunnut muuttaa mihinkään päivästä 1 alkaen, oli perheen nuorin tytär Sofia. Nykyinen asunto oli ainoa asunto, jonka Norjassa syntynyt ja 10 kuukauden ikäisenä takaisin Suomeen muuttanut tytär elämästään muisti. Hän sanoi suoraan, kuten perheessä oli tapana, että hän ei halua muuttaa mihinkään.

 

#EkaRaksaprojekti #UusiAsuntoUusiMahdollisuus #UusiAsunto #LänsiPakila #Helsinki #UusiMahdollisuus #UusiOmakotitalo

4/AACRTWzQLRgANJkBED0uRcQeAJBwQUYrl5dZMiVj-SrPYK8HUFyn4As

Vastaa