Pankista asuntolainaa uutta kotia vaten

Pankista asuntolainaa uutta kotia varten

Vaikka nähty asunto ei nyt kuitenkaan ollut sellainen unelmien asunto, jollaista mielessämme etsimme, tuntui, että nyt olisi hyvä selvittää talousasioita pankin kanssa. Ilkeähän se olisi sitten lähteä viemään tätä prosessia pidemmälle ja huomata, että pankki ei olekaan meidän kaveri. Siksi vaikka olimme vasta erittäin alkuvaiheessa, päätimme kysäistä, irtoisiko pankista asuntolainaa.

 

Mitä tietoja asuntolainaa varten tarvitaan?

Meillä oli ennestään vielä hyvä siivu pankista asuntolainaa ennen tämän koko unelmoinnin alkua. Siksi kävimme läpi millaisia edellytyksiä meillä olisi saada pankista asuntolainaa ja toisaalta antaisiko pankki meille asuntolainaa. Koska meillä on erilaista yritystoimintaa, katsottiin yritysten tilinpäätösraportteja tarkalla kädellä. Lisäksi yritysten meille maksamaa palkkaa ja tulevaisuuden maksukykyä arvioitiin eri lailla kuin palkkatyössä olevalla. Yritysten olemassa olevat vastuut laskettiin tarkemmin, jotta koko kokonaisuus saatiin heidän kannalta laskettua riittävän tarkasti. Yhtä kaikki, tänä päivänä jokainen pankin asiakas seulotaan erittäin tarkasti läpi, ehkä jopa liiankin tarkkaan.

Alustava lainatarjous pankista uutta asuntoa kohtaan tuli onneksemme varsin nopeasti myönteisellä päätöksellä. Tämän jälkeen saatoimme huokaista helpotuksesta, vaikka velkataakka tuplaantuisikin entiseen verrattuna. Pääasia kuitenkin, että voisimme edetä unelmamme jahtaamisessa, sillä meillä oli mahdollisuus saada pankista asuntolainaa. Tämän tiedon jälkeen uskalsimme lähteä Oikotielle seikkailemaan ja etsimään uutta kohdetta.

 

#EkaRaksaprojekti #PankistaAsuntolainaa #Pankki #LänsiPakila #Helsinki #UusiMahdollisuus #UusiOmakotitalo

Vastaa