Oman asunnon myynti on aina iso asia

Oman asunnon myynti - Eka Raksaprojetkti

Oman asunnon myynti on erittäin iso asia suurimmalle osalle ihmisistä. Oman asunnon myynti herättää valtavasti tunteita, jotka ohjaavat ihmisiä usein huomattavasti enemmän kuin maalaisjärki ja logiikka. Oman asunnon myynnissä kodissa kohdatut asiat, koetut tapahtumat, syntymäpäivät, joulut ja niiden lisäämä puhdas kiintynyt asuntoon saattavat sokaista myyjän mielikuvaa asunnon myyntihinnasta. Omalla kohdallamme näin ei kuitenkaan ollut, mutta markkinoiden selvittäminen ja alueella olleiden asuntojen näytöissä käyminen kuitenkin loivat meille tarkempaa mielikuvaa, miten meidän oman asunnon myynti tulisi hinnan puolesta menemään.

 

Miksi oman asunnon myynti tarvitsee välittäjää?

Oman asunnon myynti onnistuu varmasti ilman välittäjääkin. Se on selvä asia. Valitettavasti osa ihmisistä luulee osaavansa asunnon myynnin, mutta todellisuudessa he saattavat säästää väärässä paikassa. Usein esimerkiksi omistajan itse myydessä asuntoa tai taloa hänen ottamat kuvat ovat todella heikkoja ja laskevat suoraan asunnon kiinnostavuutta. Kuvien lisäksi välittäjillä voi suoraan olla jo valmiita ostajia takataskussa, joita omistajamyyjä ei tietenkään tiedä.

 

Oman asunnon myynti ei ala ennen uutta kohdetta

Olimme vahvasti myös sitä mieltä, että Asuntomarkkinoilla tapahtuu paljon kauppoja kohteista, joita suuri yleisö ei koskaan edes ehdi nähdä. Olemme olleet osallisina tällaisissa kaupoissa, joten silläkin halusimme lähteä tekemään asiaa tätä kautta. Jotta näitä asuntoja voisi päästä näkemään, tulisi olla hyvissä väleissä kiinteistönvälittäjien kanssa. Näin ollen kutsuimme muutamia kiinteistövälittäjiä arvioimaan omaa kotiamme. Samalla sitten selvittelimme, minkälaisia kohteita heille mahdollisesti olisi tulossa myyntiin.

Meillä oli myös vahva tunne ja näkemys siitä, että emme aloita oman asunnon myyntiä ennen kuin olemme löytäneet jonkun paremman ratkaisun. Tiesimme, että asuntomme menee varmasti hyvin kaupaksi. Sitä vahvisti myös muutamissa näytöissä käynnit sekä keskustelut eri välittäjien kanssa. Eri välittäjistä ainoastaan yksi ehdotti meille ostotoimeksiantoa, jonka avulla he alkaisivat tosissaan tehdä töitä uuden asunnon löytämiseksi. Tämä kuulosti hyvältä vaihtoehdolta, varsinkin kun kaksi muuta käytännössä unohtivat meidät tyystin ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Nyt sitten katsotaan, löytyykö meille uusi asunto ostotoimeksiannolla. Tähän toimeksiantoon lisäsimme myös mahdollisuuden tontille, johon saisi rakentaa noin 200 neliöiden talon. Silloin ainakin saisimme varmasti mieleisen ratkaisun.

 

#EkaRaksaprojekti #OmanAsunnonMyynti
#Kiinteistönvälittäjä #Ostotoimeksianto 
#Helsinki
 #UusiMahdollisuus #UusiOmakotitalo

One thought on “Oman asunnon myynti on aina iso asia

Vastaa