Uusi kantapaikka Sarvaston venesatamassa

Satamakahvila Messi - Uusi kantapaikka

Muuttaminen uudelle alueelle tarkoittaa, että jos tykkää käydä kahvilla, oluella, lounaalla, pitsalla tai soittoruokaloissa, pitää sitä varten löytää uusi kantapaikka. Jollaksessa meren rannalla Sarvaston venesatamassa on mukava kesäkahvila, joka tarjoaa myös lounasta. Sieltä voi myös vuokrata veneitä ja vesiskoottereita. Uskoakseni tästä paikasta tulee meidän uusi kantapaikka.

 

Merellinen Jollas

 

Jollaksen rantaa_Eka Raksaprojekti_001
Sarvaston venesatamassa on paljon erilaisia veneitä.

Yksi suuri syy, miksi ihastuimme Jollakseen, on meren läheisyys. Me emme ole veneilijöitä millään mittarilla eikä vesistö ole ollut ihmeellisemmin elämässämme. Lilian on asunut ison joen läheisyydessä ja Jussi on viettänyt lapsuuden kaikki kesät kesämökillä järven rannalla. Jälkimmäisen kokemukset mökkeilystä ovat toki jättäneet jäljen sitä kautta, että tähän perheeseen ei mökkiä tule, vaikka rahaa siitä saisi. No joka tapauksessa vesistöt eivät sinällään olleet syy juuri Jollaksen valintaan, mutta onhan alueeseen ollut kiva tutustua.

Muutamia kertoja Jollaksessa ja Laajasalossa pyörittyämme huomasimme, kuinka miellyttävältä alueelta se vaikuttaa. Asuimme aikaisemmin siis Länsi-Pakilassa, joka sekin on erittäin miellyttävä alue. Tätä kirjoittaessa tulee ihan ikävä ja nostalgisia fiiliksiä, mutta eteenpäin mennään, kuten Juti sanoo. Jollaksessa parasta on juuri luonto. Tämä on sinällään paljon sanottu, koska Länsi-Pakilassa ja Paloheinässä on erinomaiset ulkoilumaastot keskuspuistossa. Mutta Jollaksessa luonto on erilainen. Meri tuo siihen oman lisänsä. Lisäksi Jollas tuntuu jollain lailla puhtaammalta ja rauhallisemmalta, koska Kehä 1, Tuusulantie ja Hämeenlinnan väylä eivät ole välittömässä läheisyydessä tuomassa pientä ja välillä vähän suurempaa hurinaansa. Jollaksessa äänet ovat moottoriveneiden ja vesiskoottereiden ääniä, mutta esimerkiksi Itäväylän äänet eivät ainakaan vielä ole vierailuidemme aikana kantautuneet korviimme.

Meri ja Sarvaston venesatama näkyvät hyvin Jollaksen kuvassa, kun Laajasalontieltä kääntyy Jollaksentielle ja jatkaa hetken matkaa eteenpäin. Vasemmalla aukeava näkymä lukuisista veneistä ja levollisesta Sarvaston lahdesta tuovat ainakin meille rauhallisen mielen. Muutaman kerran olemme kävelleet raikkaassa, joskin huomattavasti Pakilaa tuulisemmassa, maastossa ja huomanneet nauttivamme paikasta täysin palkein. Olemme iloisia valinnastamme.

 

Satamaravintola Messi - Jollas_-_Eka Raksaprojekti_004.jpg
Satamakahvila Messi, uusi kantapaikka, Sarvaston venesatamassa.

 

Satamakahvila Messi – uusi kantapaikka

Pakko sanoa, että ensimmäistä kertaa Sarvaston venesatamassa ja Satamakahvila Messissä vierailtuamme, olimme jotenkin myytyjä. Tämä on meidän uusi kantapaikka, oli heti ensimmäinen ajatus. Sarvaston venesataman Satamakahvila Messi tarjoaa nimensä mukaisesti perinteisiä kahvilatuotteita. Tämän lisäksi lohikeittolounas on tullut jo kokeiltua ja hyväksi havaittua. Vielä ei ole menty vanhoihin B-, saati A-, oikeuksien puolelle, mutta sellaisiakin tuotteita Satamakahvila Messi tarjoaa. Näyttää aika selvästi siis siltä, että uusi kantapaikka on löytynyt.

 

Satamaravintola Messi - Jollas_-_Eka Raksaprojekti_005
Kahvittelua Messissä. Rouvalla kyytipoikana #Novelle, miehellä #munkkipossu.

Maisemat Satamakahvila Messin terassilla ovat mitä parhaimmat. Nämä kuvat on otettu iltapäivällä puoli neljän aikaan. Tästä voi vain kuvitella, miten hienostin Sarvaston venesatamaan paistaa aurinko koko kauniin kesäpäivän ja -illan ajan. Arnoldia mukaillen: ”I´ll be back!”

 

Satamaravintola Messi - Jollas_-_Eka Raksaprojekti_002

 

Uusi kantapaikka vuokraa veneitä ja jettejä

Yhdellä hyvällä ystäväperheellämme on vene, jonka he ostivat pari vuotta sitten. He ovat molemmat meren rannalta kotoisin, eri kaupungeista tosin, ja heille meri ja meren läheisyys näyttelee lähtökohtaisesti huomattavasti suurempaa roolia kuin meille. Nyt ystäväperheemme on hankkimassa itselleen suurempaa venettä ja meillä tuli puhetta, josko me olisimme kiinnostuneita veneen hankkimisesta, kun kerran meren äärelle saavuimme. Vielä ei kuitenkaan kärpänen purrut niin kovaa. Koitetaan nyt ensin saada talo kasaan, laatat seinään ja muutettua. Kattellaan sitten syssymmällä…

Mikä hienointa kuitenkin Sarvaston venesatamassa, niin uusi kantapaikka vuokraa veneitä ja vesijettejä. Vuokrauksia voi tehdä lyhyeksi tai sitten pidemmäksikin aikaa. Tämä varmasti sopii meille erinomaisesti, josko nyt Eka Raksaprojekti saadaan jossain vaiheessa ensin valmiiksi. Sitten voidaan ehkä lähteä veneilemään itsekin. Mutta kantapaikkaan voi aina tulla pyörähtämään.

 

Satamaravintola Messi - Jollas_-_Eka Raksaprojekti_001
Hienoa, että vuokraustoimintaa löytyy läheltä.

 

#EkaRaksaprojekti #Jollas #Helsinki #SarvastonVenesatama #SatamakahvilaMessi #UusiKantapaikka #MerellinenJollas #LänsiPakila #vmaxrentals

Vastaa