HotSpring ulkoporeallas on täyttä laatua

Kuumalähde - HotSpring Highlife ulkoporeallas_-_Eka Rarsaprojekti

Meillä on suurena haaveena hankkia uuteen omakotitaloomme ulkoporeallas. Uima-allas kävi myös mielessä, mutta Suomen keleihin ulkoporeallas on mielestämme parempi vaihtoehto, koska ulkoporeallasta voi käyttää myös talvella. HotSpring ulkoporeallas -valikoima on laaja. Sieltä löytyy vaihtoehto monelle käyttäjälle.

Olimme ajelemassa Vantaa Petikossa tänään päivällä ja laattaliikkeitä tutkailemassa, kun huomasimme KuumaLähde -kaupan, joka myy HotSpring ulkoporealtaita. Päätimme pyörähtää liikkeessä, sillä perheen nuorimmainen oli huomattavasti kiinnostuneempi porealtaista kuin kaakeleista. Sisälle liikkeeseen päästyämme Patrik tuli nopeasti ja reippaasti palvelemaan meitä.

 

Millainen ulkoporeallas pitäisi olla?

Perustarvekartoituskysymys asiakkaalle on kaupassa kuin kaupassa, että millainen jonkun tuotteen pitäisi olla. Meillä ei rehellisesti sanottuna ollut hirveästi tietoa aiheesta, mutta jotain mielikuvia siitä millainen ulkoporeallas meille pitäisi joskus tulla. Patrik osasi hyvin selvitellä ja ohjailla meitä eri tuotteiden kautta sopivimpaan vaihtoehtoon. Koska olimme enemmänkin katselemassa tuotteita, niin oli kiva katsella erilaisia vaihtoehtoja parin tonnin altaista aina kolmenkymmenentuhannen euron altaisiin.

Budjettivaraus ulkoporealtaalle on tehty, mutta ihan edes kovin lähelle tuota yläpään hintaluokkaa emme ole valmiita maksamaan. Hyvä ja luotettava ulkoporeallas kiinnostaa ja sellainen kyllä KuumaLähde -kaupasta ja HotSpring ulkoporeallas -valikoimasta löytyy. Ensin pitää vain itse jäsennellä, millainen ulkoporeallas pitäisi olla.

 

HotSpring ulkoporeallas makuupaikalla

Kuumalähde - Hot Spring Limelight Flair ulkoporeallas_-_Eka Rarsaprojekti_002
HotSpring Limelight Flair ulkoporeallas yhdellä makuupaikalla.

Osassa HotSpring ulkoporealtaita on myös makuupaikkoja. Yksi makuupaikka luonnollisesti syö kaksi istumapaikkaa. Tätä puntaroitiin Patrikin kera jonkin verrankin, kun eri vaihtoehtoja kävimme läpi. Osassa altaista oli kaksikin makuupaikkaa, mutta silloin sitten istumapaikkojen määrä putosi vastaavasti kahdella, jolloin kokonaismäärä jäi neljään tai viiteen.

Meidän tuli puntaroida, että haluammeko sellaisen altaan, johon mahtuisi useampikin henkilö, jos vieraita on tulossa. Vai olisiko meidän kannalta parempi, että vanhemmat voisivat keskenään hemmotella itseään makuupaikoilla, mutta sitten isommalle porukalle tilaa olisi vähemmän. Kuinka usein meillä olisi käyttöä makuupaikoille tai sitten tarvetta useammalle paikalle. Toisaalta makuupaikkoja olisi tasapuolisuuden nimissä oltava molemmille aikuisille, jotta niistä ei tule rankan työpäivän jälkeen tappelua.

Yläpuolella olevassa HotSpring Limelight Flair ulkoporealtaan kuvan vasemmassa alareunassa näkyy HotSpring logosta ulos tulevat valot. Nämä valot kertovat, että ulkoporeallas on täysin kunnossa. Sininen merkkivalo kertoo, että ulkoporeallas saa sähköä kuten sen pitääkin ja kaikki on kunnossa sillä saralla. Lisäksi valot kertovat sen, että suuttimet ovat kunnossa ja altaan lämpötila on juuri halutun lämpöinen 1,5 asteen tarkkuudella.

 

HotSpring ulkoporeallas ilman makuupaikkoja

Kuumalähde - Hot Spring Limelight Flash ulkoporeallas_-_Eka Rarsaprojekti_002
HotSpring Limelight Flash ulkoporeallas on ilman makuupaikkoja.

Useimmissa vaihtoehdoissa makuupaikkojen määrä on yksi tai kaksi. HotSpring Limelight Flash ulkoporeallas on kokonaan ilman makuupaikkoja. Tätä makuupaikkaa kutsutaan myös nimellä lounge-istuin. Limelight Flash ulkoporealtaassa on seitsemän istumapaikkaa, jolloin sinne mahtuu paremmin isompi porukka. Flash ja aikaisempi Limlight Flair ovat identtisen kokoiset, mutta ainoana erona on tuo lounge-istuin eli makuupaikka.

Kaikkiin altaisiin voi ostaa myös erilaisia käyttökokemusta parantavia lisävarusteita. Keltaisia ankkoja tulee jokaiselle kuin sieniä sateella, se on selvä. Kuvassa Flash ulkoporeallas on varustettu tarjoilupidikkeellä, kun Flair ulkoporealtaassa oli tehdasasennettuna neljä Bluetooth-kaiutinta sekä kansimekanismi. Seuraavassa kappaleessa on kuva altaassa kelluvasta lasinpidekkeestä, joka näytti mielenkiintoiselta. Pieni epäilys kuitenkin nousi, että miten kokonaisuus pysyy pystyssä eri muuttuvien tekijöiden vaihdellessa.

Meillä on ollut mielessä, että ulkoporeallasta upotettaisiin hivenen pation sisälle. Flairin kansimekanismin kera upotusta voi tehdä enintään 25 senttimetriä, mikäli patio kiertää koko altaan ympäri. Mutta näissä pitää miettiä sitten myös ympäristöä ja miten kokonaisuus kauttaaltaan rakentuu.

 

Tilava HotSpring ulkoporeallas

Kuumalähde - Hot Spring Limelight Pulse ulkoporeallas_-_Eka Rarsaprojekti_002
HotSpring Limelight Pulse on erittäin tilava ulkoporeallas.’

HotSpring Limelight Pulse ulkoporeallas on erittäin tilava vaihtoehto. Se voisi olla jotain sellaista, jonka me voisimme hankkia. Siinä ei ole makuupaikkoja, tai lounge-istuinta, mutta toisaalta jalkatilaa on enemmän kuin Flashissä. Pulse on 13 senttimetriä pidempi sivuiltaan (226 cm vs. 213 cm) kuin Flash ja tämä tuo jonkinlaisen edun. Molemmat altaat on tarkoitettu 7 aikuiselle, mutta Pulsessa suoria kulmapaikkoja on neljä Flashin kolmea vastaan. Tämä johtuu siitä, että Flair ja Flash ulkoporealtaissa kiertovesipumput on sijoitettu yhteen altaan kulmaan. Pulse ulkoporealtaassa kiertovesipumput ja muut härpättimet ovat yhden sivun keskellä, kuten kuvasta näkee, jolloin kaikki kulmat jäävät istuttaviksi. Tässä on mielestämme selkeä etu Pulsen puolelle Flashiin verrattuna.

Pulse on Flash ulkoporeallasta 6 senttimetriä korkeampi. Tätä kautta HotSpring Limelight Pulse ulkoporeallas takaa aikuisille kokonaisvaltaisemman nautinnon, koska vesitaso on samalla tuon 6 senttimetriä korkeammalla. Näin varsinkin talviaikaan ulkoporeallas on miellyttävämpi käyttää, kun hartiat ovat kauttaaltaan vedessä. Toki eri istuimien kohdalla istuttaessa istuin korkeus, tai syvyys, miten asiaa nyt halutaan ajatella, on erilainen. Suuri ilonaihe ja uusi asia meille oli, että HotSpring ulkoporealtaat ovat kaikki tehty siten, että lähes jokainen istuin tarjoaa erilaisen hieronnan. Tämä on erinomainen asia, koska kiertämällä istuinpaikkoja, voit saada erilaisen hieronnan jokaiselta paikalta.

 

Millainen ulkoporeallas hankitaan?

No vielä en osaa sanoa, millainen ulkoporeallas hankitaan. Edes merkkiä ei ole päätetty. Pakko kuitenkin sanoa, että vierailu KuumaLähde -kaupassa antoi paljon uutta ideaa, millainen ulkoporeallas tulisi hankkia. Meille tärkeintä ovat lukuisat istumapaikat eikä makuupaikkoja tarvita. Lisäksi ulkoporealtaan kansi pitää ole helposti liikuteltava, joten sitä osaa pitää vielä miettiä. Mutta vielä on aikaa, kun rakennuslupakaan ei ole vielä lapasessa.

#EkaRaksaprojekti #Jollas #Helsinki #HotSpring #Limelight #Ulkoporeallas #KuumaLähde #KeltainenAnkka #HotSpringLimelightFlair #HotSpringLimelightFlash #HotSpringLimelightPulse

3 thoughts on “HotSpring ulkoporeallas on täyttä laatua

  1. Hei,

    Kitios viestistä ja anteeksi myöhäinen vastaus.

    Tämä ei ole sponsoroitu blogikirjoitus. Meillä ei ole mitään sopimusta kenenkään kanssa.

    Hyvää syksyn jatkoa / talvea.

Vastaa