Pihasuunnittelija tuli tutustumiskäynnille

Pihasuunnittelija tuli tutustumiskäynnille

Tänään saimme vieraita tontille, kun pihasuunnittelija tuli tutustumiskäynnille. Meillä on eka raksaprojekti nyt siinä vaiheessa, että pitää alkaa suunnittelemaan pihamaatakin. Sen vuoksi oli tärkeätä saada pihasuunnittelija käymään tontillamme.

 

Pihasuunnittelija tutustui jylhään kallioon

Myös pihasuunnittelijan silmä huomasi tontin haastavuuden ja kauneuden käyntinsä aikana. Louhittava pihatie ja sen sivuille rakennettava muuri, ettei kukaan tipu kallion kielekkeeltä alas tielle, oli ensimmäinen asia, jota katsastimme yhdessä pihasuunnittelijan kanssa. Hänen mukaansa tie tulee olemaan haastava, mutta sitten valmiina erittäin näyttävän näköinen. Hän ehdotti muuria tehtävän ns. kylmäkivestä. Tämä tarkoittaisi sitä, että koska pihatie pitää louhia kallioon, niin siitä tulevaa kiveä käytettäisiin muurin tekoon. Se olisi myös kustannustehokas ratkaisu, koska silloin meidän ei tarvitsisi kärrätä kiveä niin paljon pois tontilta. Tällöin tosin muurin tekijän tulisi olla tontilla useampana iltana, koska louhetta on hankala säilyttää tontilla pienen tilan vuoksi.

 

Rentoudutaan työleirillä?

Meillä oli aika vaatimattomat odotukset pihallemme. Haluamme helppohoitoisuutta, luonnonmukaista maastoa, lasitettua ja vapaata terassia, aurinkoa, rentoutumista sekä ulkoporealtaan. Sanoin suoraan, että en halua pihastamme mitään työleiriä, missä on koko ajan jotain tehtävää. Vähemmän, sen parempi. Kerroin, että olen ollut pakotettu olemaan kesämökillä enkä aio ikinä sellaista hankkia. Minulle on täten sanottu, että minun ei kannata muuttaa omakotitaloon vaan ainoastaan kerrostaloon. Pihasuunnittelijan mukaan tänä päivänä pihoja voidaan onneksi suunnitella siten, että ne eivät ole mitään työleirejä. Yksi syy miksi valitsimme kalliotontin, oli että siellä ei ole jatkuvasti leikattavaa nurmikkoa. Luonnonmukaisuuden myötä emme halua kotiimme joka kesä työstettäviä elementtejä tai isoa kasvimaata, vaan kaunista helppohoitoista maastoa, missä voimme rentoutua raskaan työpäivän jälkeen.

 

Mitä pihasta kannattaa säilyttää?

Yksi tärkeä asia, jonka tontillamme vieraillut pihasuunnittelija sanoi, että kaikki puut, jotka voidaan säilyttää, kannattaa säilyttää. Ainakaan heti aluksi ei kannata laittaa kaikkia puita matalaksi. Isot jylhät puut eivät kuitenkaan kasva takaisin meidän elinaikana, joten siksi niiden kanssa ei kannata hätäillä. Toisaalta puita voi kaataa myöhemminkin, jos siltä sitten tuntuu. Lisäksi tontilta löydettävät isot kivet kannattaa myös säilyttää, koska myöhemmin niitä hankkiessa voi joutua maksamaan maltaita.

Kalliota ja puita
Toivottavasti tuo oikealla oleva iso mänty jää, vaikka sen takana olevaa kalliota joudutaankin louhimaan. Takana vasemmalla oleva korkea kallio jää suojaksi talolle.

 

Haluamme pihastamme todellakin helppohoitoisen. Sen vuoksi kutsuimme pihasuunnittelijan käymään luonamme jo tässä vaiheessa. Pihasuunnittelija ihastui tonttiimme ja näki siinä paljon samaa rauhallisuutta keskellä kiireistä arkea, joka meitäkin kahlitsi. En tiedä olemmeko hivenen hulluja, kun suunnitteluja tehdään jo näin aikaisin ja selvitellään asioita. Ehkä sitä kautta omat toiveet saadaan varmistettua, jolloin itse osaa olla rauhallisemmalla mielellä.

 

#EkaRaksaprojekti #Jollas #Helsinki #Pihasuunnittelija #SäästäPuita #Työleiri #Rentoutumispaikka

Vastaa